Mechanical / Project Engineer

Mechanical / Project Engineer

BlueHeart Energy Alkmaar

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Afgeronde Msc. Werktuigbouwkunde of gelijkwaardig
 • 1-3 jaar relevante werkervaring
 • Goed in het samenwerken met leveranciers op zowel technisch als relationeel niveau
 • Ervaring met het toepassen van Lean Six Sigma methodieken in een productieomgeving is een pre
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Creatief en in staat om 'out of the box' te denken
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

Wat krijg je?

 • €3.500 - €5.500 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Opleidingsmogelijkheden
 • Phantom shares van het bedrijf, laptop en SIM-kaart EU+VS
 • Pensioenregeling

Wat doe je?

 • 35% Concepten en oplossingen voor warmtepomp componenten ontwerpen en valideren
 • 30% Leveranciers zoeken en met hen samenwerken
 • 15% Projecten managen
 • 10% Met het team de component specificaties afstemmen
 • 10% Uitkomsten documenteren, samenvatten en toelichten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Mechanical / Project Engineer bij BlueHeart Energy ben je verantwoordelijk voor het gehele ontwikkelingsproces van specifieke componenten, vanaf het initiële ontwerp tot aan de uiteindelijke massaproductie. Je richt je specifiek op het realiseren van twee tot drie belangrijke componenten, waarvoor jij de verantwoordelijkheid draagt. In deze rol vertaal je innovatieve ideeën naar praktische ontwerpen van een component door gebruik te maken van 3D CAD-programma's (SolidWorks). Je stelt hierbij de dimensies en technische specificaties van het onderdeel vast, zodat deze voldoen aan zowel de functionele vereisten als de wettelijke normen.

In nauwe samenwerking met leveranciers zet je de ontwerpen om in productieklare componenten met de gewenste kostprijs. Dit proces is iteratief: je communiceert actief met leveranciers en past ontwerpen aan op basis van de mogelijkheden, feedback en productievereisten. Je zorgt er ook voor dat de componenten op tijd en binnen budget worden geleverd in samenwerking met het Inkoopteam. Tegelijkertijd werk je samen met je team om ervoor te zorgen dat alle componenten ook als geheel goed bij elkaar passen. Daarnaast draag je zorg voor het specificeren en valideren van de functionaliteit van elk onderdeel, waarbij je continu je keuzes en bevindingen documenteert en aanpassingen maakt om te voldoen aan de vastgestelde specificaties.

Je bent onderdeel van het Engineering team, dat bestaat uit meerdere Mechanical / Project Engineers, een Mechanical Engineer / Lead Designer en een Project Manager Product Development. Samen zorgen jullie ervoor dat elk onderdeel van het thermo-akoestisch hart van de warmtepomp naadloos integreert in het totaalontwerp.

Als je het leuk vindt om continu op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen en je het uitdagend vindt om te werken in een snel veranderende organisatie, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Mechanical / Project Engineer

Op een leuke werkdag besteed je een groot deel van je dag aan het ontwerpen van componenten en het onderzoeken van ideeën. Ook heb je een vruchtbaar gesprek met een leverancier over een diepgaand technisch onderwerp of vraagstuk.

Tijdens een minder leuke werkdag wordt je technische creativiteit of probleemoplossende vermogen nauwelijks tot niet op de proef gesteld.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je moet een leverancier selecteren voor het spuitgieten van een aluminium onderdeel. Wat doe je?

Samen met de Lead Engineer en het team bepaal je de vereisten van het onderdeel, inclusief vorm, afmetingen en materiaaleigenschappen. Nadat je de vereisten hebt vastgesteld, maak je een eerste ontwerp van het onderdeel in het CAD-systeem. Samen met het Inkoopteam zoek je vervolgens naar geschikte leveranciers.

Na het vinden van verschillende interessante leveranciers, neem je contact met hen op, presenteer je het bedrijf en het product en voer je eerste gesprekken. Ter ondersteuning hiervan wissel je technische gegevens uit om een goed beeld te krijgen van hoe geschikt hun spuitgietproces is. Als je nog steeds geïnteresseerd bent om met deze leverancier te werken, kun je in samenwerking met de Procurement Engineer om een offerte of intentieverklaring vragen om de prijzen en tijdlijnen die zij kunnen bieden te beoordelen. Op basis van deze informatie beslis je of deze leverancier en BlueHeart Energy een goede match zijn.

Groeipad

Het groeipad bij BlueHeart Energy staat niet vast. Het bedrijf verwacht, net als afgelopen jaren, de komende jaren snel te groeien en kansen te creëren voor iedereen die klaar is om nieuwe verantwoordelijkheden te nemen. BlueHeart Energy biedt trainingen en cursussen aan en het delen van kennis tussen medewerkers is erg belangrijk. Het grote voordeel van de opstartfase is dat eigen initiatief erg wordt gewaardeerd en je je eigen baan kunt creëren. Als Blue Heart Energy groeit, groei jij mee. BlueHeart heeft per januari 2023 Agile werken ingevoerd. Waardoor het team nog beter is gaan samenwerken.

Mechanical / Project Engineer

Werken bij BlueHeart Energy

BlueHeart Energy is een techbedrijf dat een nieuwe duurzame technologie heeft ontwikkeld om de prestaties van warmtepompen radicaal te verbeteren. BlueHeart maakt gebruik van thermo-akoestiek: een techniek die bestaat uit het creëren van geluidsgolven in een gesloten circuit om warmte en koude op te wekken. BlueHeart Energy zal Thermo-akoestiek inzetten in warmtepompen in woningen. Hiermee is het de eerste commerciële toepassing van Thermo-akoestiek in de wereld.

BlueHeart is ontworpen om het hart van warmtepompen (het koudemiddelen circuit) te vervangen en is eenvoudig te integreren door fabrikanten van warmtepompen. Met BlueHeart worden warmtepompen betaalbare, stille en flexibele apparaten met een breed temperatuurbereik, die geschikt zijn voor zowel nieuwe als bestaande huizen. Belangrijk is dat BlueHeart geen koelmiddelen nodig heeft en geen CO2-uitstoot.

Waar het bedrijf afgelopen jaren alleen met ontwikkeling bezig was, worden momenteel naast ontwikkelen ook de eerste projecten met klanten voorbereid voor in hun lab en voor in de eerste huizen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het opzetten van de productie locatie.

 • Hoofdkantoor in Alkmaar
 • 33 medewerkers
 • Actief in meer dan 10 landen
 • 20% / 80%
 • Gemiddelde leeftijd 38 jaar
 • Casual
 • Hybride werken

Collega's

Alireza Moradi (28) - Project engineer in R&D department

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Before this, I studied thermoacoustics during my master and PhD program and I was always eager to combine thermoacoustics with an environmentally friendly system. I came across Blue Hear energy's website during my research period and I was an immediate fan. When Michiel pitched all his ideas to me, I only thought about one thing:when can I start?

Wat was je vorige baan?
Before joining Blue Heart Energy company, I was busy with PhD program at Tarbiat Modares University besides doing some research for aerospace institute.

Wat doe je in je vrije tijd?
Playing football, inline skating and of course still working on PhD.

Michiel Hartman (52) - CEO

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb Blue Heart opgericht omdat duurzaam verwarmen en koelen een van de grootste uitdagingen is in de energietransitie. Thermoakoestiek is een van de game changers die dit mogelijk maakt. Een complexe techniek met grote impact die vraagt om een geweldig team met verschillende specialismen.

Wat was je vorige baan?
Oprichter van QWIC elektrische fietsen en voorzitter van de Branchevereniging Elektrisch Vervoer. Ook was ik tijdelijk Projectmanager van grote warmteprojecten in Nederland.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tennis, skiën, familie, buitensporten (workouts en watersporten).

Myrthe Kuijf (27) - Research Engineer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij BlueHeart gaan werken via mijn traineeship bij Talent voor Transitie. Ik heb technische natuurkunde gestudeerd en wil mijn kennis graag gebruiken om bij te dragen aan de energie transitie. Bij BlueHeart krijg ik de kans om dit in teamverband te doen.

Wat heb je gestudeerd?
Student Technische Natuurkunde

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen en plantjes stekken

Roelof Schuitema (49) - Technical Sales Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was betrokken bij meerdere duurzame energieprojecten, waaronder de warmtepomp van Blue Heart Energy. Toen het project uitgroeide tot een startup, greep ik de kans om fulltime bij Blue Heart te werken. Mijn werk brengt innovatie, ontwikkeling en toepassing van duurzame technologie samen, waarbij het hele bedrijf als een team opereert. Dat is voor mij de ideale werkomgeving en dat maakt werken bij Blue Heart zo leuk.

Wat was je vorige baan?
Operationeel Manager bij Teamwork Technology.

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen, kamperen en tijd doorbrengen met mijn kinderen.

Haico Halbesma (53) - Financieel Directeur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het doel van BlueHeart Energy om de gebouwde omgeving te vergroenen, sprak me enorm aan. Dit in combinatie met de mogelijkheid om met een multidisciplinair team te werken aan de complexe uitdaging om deze schone oplossing breed toe te passen, grootschalig naar de markt te brengen en in Nederland te laten produceren.

Wat was je vorige baan?
Directeur.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zeilen.

Adam Zeman (24) - R&D Intern

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
I was introduced to the field of thermoacoustic during one of the university lectures and got instantly hooked. Since we were required to do a mandatory internship as a part of our studies, I instantly knew where to look. Blue Heart Energy was the company that caught my attention from the very beginning due to the range of possible hands-on topics that I could work on.

Wat was je vorige baan?
Mechanical Trainee

Wat doe je in je vrije tijd?
Sports (fencing, climbing, ...), Reading, Board Games

Roel Verhagen (43) - Lead Designer, afdeling: Concept Engineering

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag echt een verschil maken in mijn werk. Bij Blue Heart Energy is dat mogelijk omdat het een startup is waar gewerkt wordt aan echt fundamenteel nieuw product waar wetenschap, productontwikkeling en massaproductie hand in hand ontwikkeld worden. Dit wordt gedaan in een heel divers team, waarbij rollen niet heel vast liggen en het werk altijd interessant blijft.

Wat was je vorige baan?
Product ontwikkelaar - Safran-Driessen

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik doe graag actieve dingen met mijn kinderen en ga graag naar festivals, filmhuis en theater.

Sollicitatieproces

Telefonisch gesprek met Hiring Manager
Interview onsite, inclusief gesprek met mogelijke collega
Arbeidsvoorwaarden voorstel
Je hebt de baan!

Interessante baan?

Solliciteer nu